Viikko 9

3.3 SU 13 Raamattutunti ja ehtoollinen. Harri Kankare, Sami Westerholm.

Tervetuloa!

Musta korppi olkapäällä
Tällä viikolla olemme viettäneet ystävänpäivää. Tutkimusten mukaan ihmisellä on keskimäärin 5 tosiystävää ja n. 150 hengen joukko erilaisia yhteisöystäviä. Ystävyys on tärkeä asia; se edistää meidän hyvinvointia monin eri tavoin, koska ihmiset ovat luotu yhteyteen.
Yksi tärkeä ystäväsuhde on jäänyt vähemmälle huomiolle. Ja se on suhde itseen ’’ystävänä’’.
Hyvä kysymys onkin se, miten kohtelen itseäni ’’ystävänä’’. On aika helppoa antaa tunnustusta toiselle, mutta itseä kohtaan palautteen sävy muuttuu nopeasti ja usein omien virheiden etsimiseksi. Ei ihme, koska toisella olkapäällä istuu sielunvihollinen, mestarisyyllistäjä (Sakarja 3) ja toisella puolella ’’musta korppi’’ eli ylikriittinen ja traumatisoitunut ihmismieli. Nämä toimivat välillä yhdessä, ei sinun puolestasi, vaan sinua vastaan.

Miten pääsen eteenpäin ”itseni ystävänä”? Pari hyväksi havaittua neuvoa.
-Jokainen meistä, myös sinä teet virheitä. Älä jää märehtimään niitä, vaan anna anteeksi itsellesi. Tehdyt virheet olivat oppitunti, ei elinikäinen rangaistus. -Tunnista terveellä tavalla omat vahvuutesi ja käytä niitä. -Väsymys ei ole laiskuutta. Itsensä syyllistäminen ei johda mihinkään hyvään. -Harrasta itsellesi sopivaa liikuntaa.-Tee asioita jotka tuottavat erityisesti itsellesi iloa!-Pysy seurakuntayhteydessä. Terve seurakunta on peili, jonka kautta näet todellisen kuninkaallisen asemasi Jumalan lapsena, myönteisen tulevaisuutesi ja saat Pyhän Hengen voiman omiin heikkouksiisi. Seurakuntayhteys ei koskaan masenna, välillä Jumalan sana ’’kolahtaa’’, mutta silloinkin ”itsen ystävän” parhaaksi.